Forum klanu
Orczyca uderzy³a kilkakrotnie kosturem o bramê obozu, silny wiatr zwia³ kaptur z jej twarzy ods³aniaj±c do¶æ posêpne oblicze. Bramê otworzy³ krêpej budowy jegomo¶æ, zapewne stra¿nik tego przybytku:
- Czego ? - odezwa³ siê zachrypniêtym i spijaczonym g³osem.
[b]Orczyca tylko wywróci³a oczami. No taa kolejny cz³owiek na takim stanowisku.
- Brak wam babskiej rêki w tym obozie, syf i mogi³a i tak uprzedzê twoje kolejne pytanie, widzê w ciemno¶ciach to dziwne ?
Ch³op oniemia³ i tylko machn±³ ³ap± na gest zapraszaj±cy do ¶rodka.
- Tylko mi tê karteluszkê wype³nij babo jedna i za³atw garniec miodu to pozwolê tutaj zostaæ.
Orcza szybkim ruchem pióra wype³ni³a poni¿szy formularz, a miód pitny te¿ szybko siê znalaz³. Co jak co, ale potrafi³a zdobyæ dobre trunki.
1. Suzeren/ Over Lord
2. 44
3. Konflikt ? Ja tylko szukam zemsty na z³amasie, który zabi³ mojego mê¿a, przy okazji dokonuj±c rzezi na kim popadnie.
4. Podejrzewam, ¿e jestem jedyn± orcz± jaka wst±pi w te szeregi.
5. Wys³ane na pm do Melrona
Mroczny przechadza³ siê po obozie przygl±daj±c siê robotom nad obozowiskiem. Kiedy dostrzeg³ orczycê nie od razu do niej podszed³. Dopiero po chwili poszed³ w jej stronê. Nie odezwa³ siê, patrzy³ przeci±gle stoj±c zaraz na przeciw niej. W koñcu powoli otworzy³ usta:
- No orczyca, mi³o mi widzieæ kogo¶ z rasy potê¿nych wojowników. Przyda nam siê Twoja pomoc, powiedz mi tylko czemu tu konkretnie siê znalaz³a¶.
Melron podrapa³ siê leniwie po policzku czekaj±c na odpowied¼.
D³ugo zastanawia³a siê nad zwiêz³± odpowiedzi±.
- Có¿ ... ostatnio brakuje mi towarzystwa, a po za tym szukam zemsty.
Zdjê³a swój p³aszcz i zerknê³a na mrocznego, by³ jaki¶ inny ni¿ wszyscy tej rasy, których to dot±d spotka³a.Mia³a tylko nadziejê, ¿e nie bêdzie jej mocniej cisn±æ, nie nale¿a³a do zbyt wylewnych w mowie osobników swojej rasy. No chyba, ¿e chcia³a komu¶ dogry¼æ, wtedy sprawa inaczej siê mia³a.